Tomaatti-cashewpasta

Tästä reseptistä tuli kertaheitolla yksi suosikeistani. Onneksi hyviä pastareseptejä ei ole koskaan liikaa!

tomaatti-cashewpasta

Resepti on muunnelma Lauren Ulmin Vegan Yum Yum -kirjasta löytyvästä nopean tomaattipastan reseptistä. Lisäsin reseptiin sieniä ja kaurakermaa sekä käytin tavallisten tomaattien sijaan kirsikkatomaatteja.

Tästä reseptistä puuttuu lähes täysin tavalliselle tomaattikastikkeelle tyypillinen kirpeys. Makeat kirsikkatomaatit, rasvaiset pähkinät ja loraus kaurakermaa tekevät kastikkeesta ihanan kermaisen ja täyteläisen. Ja mikä parasta, koko homman tekemiseen ei saa millään kulumaan varttia pidempään.

TOMAATTI-CASHEWPASTA

Kahdelle

  • nauhapastaa
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1,5 dl cashewpähkinöitä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 tl balsamicoa
  • 1-1,5 dl vettä
  • 0,5 dl kaurakermaa
  • suolaa, pippuria
  • tuoretta basilikaa
  1. Sekoita sauvasekoittimella tomaatit, cashwepähkinät ja tomaattipyre mahdollisimman sileäksi. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.
  2. Hienonna valkosipuli ja pilko herkkusienet. Kuullota valkosipuleita pannulla oliiviöljyssä hetki, lisää sitten sienet ja balsamico. Paista muutama minuutti.
  3. Laita pasta kiehumaan.
  4. Lisää pannulle tomaatti-cashewseos sekä osa vedestä. Anna paistua keskilämmöllä 4-5 minuuttia ja lisää pannulle vettä pikkuhiljaa. Lisää lopuksi kaurakerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Sekoita kastike pastan joukkoon ja silppua sekaan reilusti tuoretta basilikaa.

P.S. Ilahduin suuresti huomatessani tämän uutisen, jonka mukaan Chocochili on päässyt Suomen suosituimpien ruokablogien top kymppiin. Mahtavaa!

41 vastausta kirjoitukseen “Tomaatti-cashewpasta

  1. Yaelian, cashewpähkinät on kyllä ehdottomasti yksi suosikkiraaka-aineistani. Sen lisäksi, että niitä voi mutustella ihan sellaisenaan, niin ne on kyllä loistavia raaka-aineita just kastikkeisiin ja sen sellaisiin.

  2. Hyvan nakoista pastaa… minakin kaytan paljon cashewta ruoanlaitossa, mutta pastaan sita en ole viela kokeillutkaan… hyva idea kertakaikkiaan!

    Ja onnea sijoituksen johdosta!

  3. Olen seurannut blogiasi nyt puolisen vuotta. Mie oon näitä hiljaisia blogisi lukijoita, mutta päätinpäs avata tällä kertaa sanaisen arkkuni :D Resepti menee ehdottomasti kokeiltavien joukkoon, yhdistetty kaikki suosikkini samaan ja vaikuttaa tosi hyvältä. Ja sijoituksesi TOP10:ssä on ehdottomasti ansaittu, onnittelut siitä.

  4. Kiitos upeasta blogista, olen kokeillut montaa ohjettasi menestyksellä. Eilen tein juuri vieraille paahdettuja punajuuria ja mantelidippiä, kyllä kelpasi!
    Onnea sijoituksesta! Upeat ohjeet ja kuvat!

  5. Onnea sijoituksesta, upea juttu! Sitä kelpaakin juhlistaa vaikka tuolla pastalla. Itsekin herkuttelin viikonloppuna punajuuri-cashew -versiolla.

  6. Anna, kannattaa ehdottomasti testata!

    annukka, kiva kun kävit kommentoimassa!

    kivinen, Annaleena & Okriina, kiitos!

  7. No niin, tata tuli nyt testattua, ja ihanaa oli! Korvasin kirsikkatomaatit normaaleilla, sienet jatin valiin ja lisasin viela muutaman jutun sen mukaan, mita kotoa loytyi. Tata syodaan takuulla viela uudestaankin!

  8. Kokeilin tätä pienin muutoksin ja erinomaisen hyvää oli! Suuri kiitos reseptistä! ^_^

  9. Nähtyäni tämän reseptin korvamerkitsin sen välittömästi testattavien joukkoon.

    Nyt viimein sain testin suoritettua ja kyllä kannatti! Teen tätä varmasti uudestaankin.
    Olen käyttänyt cashew pähkinöitä aiemmin vain kokonaisina ja paahdettuina ruuassa, mutta en tällä tavoin tahnaksi ajettuna. Uskomattoman kermaista ruokaa ilman mitään maitotuotteita.

    Söin pari vuotta sitten Sisiliassa todella hyvää pastaa (farfallea) kermaisella pistaasipähkinäkastikkeella. Sitä liippaavia reseptejä ei ole vielä tullut vastaan ja haluaisin yrittää valmistaa jotain samantyyppistä. Olisiko sinulla vinkkejä, miten sitä kannattaisi yrittää tehdä?
    Tomaattia siinä ei ollut lainkaan, mutta siinä saattoi olla kermaa ja/tai jotain juustoa…

  10. suhmura, kiva että maistui :)

    Googlettamatta ”creamy pistachio sauce” löytyi mm. tällainen. Toihan on helposti muutettavissa vegaaniseksi vaihtamalla kerman tilalle kaurakermaa.

  11. Kiitos ohjeesta Elina!

    Testattiin eilen ja oli kyllä ihanan pehmoisen makuista. Normisti ruokaan eksyy aina chiliä mukaan ja mietittiinkin et onpa ”outoa” syödä näin lempeän makuista ruokaa. Ihan mahtiresepti. Tätä tulee tehtyä toistekin :)

    Löysin sun blogin vasta eilen ja nyt oon ihan hurmiossa selaillu ohjeita vesi kielellä. Sä teet vegestä taidetta. Mahtavaa!

    ..tässähän ihan intoutuu kokkailemaan, kiitos sinun ;)

  12. Virpi, ihana viesti, kiitos tästä :) Tule ihmeessä jatkossakin kommentoimaan, kun olet testannut jotain reseptejä.

  13. Tein tätä, mutta en niin kovin suurella menestyksellä :D Taisin innostua liikaa tuosta ”reilusta” määrästä basilikaa, maistui kuulemma ruoka ihan saunavastalta. xD

  14. Aivan tajuttoman hyvää, kiitos reseptistä! Lisäsin sekaan vielä kesäkurpitsaa ja korvasin basilikan tuoreella rucolalla. Annoksen päälle kun vielä olisi saanut paahdettuja pinjansiemeniä…! Onneksi mulla on aineksia vielä huomiseenkin pastaherkkuun, johon mulla on lisäksi jo tofu marinoitumassa.

  15. Nam! Täähän oli erinomaista, aattelin kokeilla reseptiä joku kerta lisäämällä siihen myös paahdettua paprikaa. Sillä niin hyvää on myös Pirkan cashew-paprikatahna… :) Oli ihan uusi homma mulle että pähkinät menevät kotitehosekoittimella noin hyvin tahnaksi! Kiitos vinkistä siis!

  16. Moro! Osaatko sanoa, mikä nauhapasta ois vegaanista? Tagliatellet on mun muistini mukaan ollut useimmiten kananmunaisia.

    1. Jos nyt en ihan väärin muista, EuroShopper taisi olla vegaanista (tuoteselostetta ei löytynyt netistä, niin en voinut tarkistaa). Ja sitten SunSpeltin spelttipappardelle on kans aika kivaa, jos haluaa vähän terveellisempää pastaa :)

  17. Moi! Kokeilin tomaatti-cashewpastaa vähän muunnellen, tuli oikein hyvää.. Mahtava idea!! Voisin tarjota vieraillenikin!

  18. Löysin blogisi jokin aika sitten ja törmäsin tähön reseptiin, joka vaikutti heti kokeilemisen arvoiselta. En vaan saanut aluksi aikaiseksi, kun arvelutti pähkinöiden survominen sauvasekoittimella. Tänään päätin kokeilla, pähkinät menivätkin yllättävän helposti soseeksi ja lopputulos oli oiva. Itse tykkään tomaattikastikkeen happammudesta, joten seuraavalla kerralla kehitän varmaan jotain siihen kohtaan, vaikka hyvää on näinkin. Ja kiva selailla blogiasi, en ole juurikaan vegeruokia laitellut, mutta hinkua niiden tekemiseen kyllä löytyy, että tulisi vähemmän käytettyä lihatuotteita.

  19. Hei,
    Kiitos ihanasta reseptistä!
    Luuletko, että nuo cashew’t voisi korvata joillain edullisemmilla, esim maapähkinöillä? Oletko koskaan kokeillut? Oli uusi lempparikastikkeeni, mutta kovin usein ei ole cashew-nutseihin varaa :/

    1. Luulen, että auringonkukansiemenet voisivat toimia tässä aika kivasti! Ne on koostumukseltaan lähemäpänä cashewpähkinöitä, mutta paljon edullisempia :)

  20. Onko balsamico maun kannalta kovin olennainen? Tässä pohdiskelen vähän, että onko pakko vain tätä varten ostaa… En ole sitä oikeastaan itse ennen käyttänyt niin siksi kysyn. Vaikuttaa hyvältä reseptiltä :) Odotan innolla lopputulosta!

    1. Kyllä se mun mielestä on. Balsamico on ihan ehdoton aina, kun paistan sipulia ja herkkusieniä :)

  21. kyllä nää sun ruokaohjeet on niin <3 kokeilin tätä tänään ja ei vois kokkaus olla helpompaa ja lopputuloskin tosi hyvää (tosin oma tekeleeni jäi kaipaamaan enemmän pippuria)! linkkasin sun blogin myös yhdelle sekäsyöjälle, kun hän halusi tietää hyviä kasvisruokaohjeita ja niin oli myös hänen kaverinsakin ottanut blogin osoitteen ylös :)

  22. Aivan ihana resepti jälleen kerran, kiitos Elina! :). Menee ehdottomasti omaan reseptivihkoon jatkoa varten.

  23. Hei!

    Voisikohan punaiset linssit sopia tähän ruokaan myös? Kaapista löytyy myös mustia papuja..

  24. Todella hyvää. Käytin veden sijasta edellisenä päivänä tehdyn tomaattikeiton lientä, jota otin talteen ennen soseuttamista. 😍

  25. Tämä on yksi suosikeista! Sienet olen korvannut paahdetulla paprikalla ja olen kaatanut mukaan ravintohiivahiutaleita. Toimii myös sillä tavoin. 😊

  26. Kiitos! uskomattoman hyvää. Eka kerta kun käytin cashew-pähkinöitä ruuassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights